Op wintersport met uw rolstoel?

  • 24/01/2014 12:59

11473-w640Met een rolstoel op vakantie vraagt meestal om wat extra speurwerk. Is het gebied goed toegankelijk met de rolstoel? Is de accommodatie rolstoel vriendelijk? Zo zijn er tal van vragen als u of één van uw medereizigers in een rolstoel zit. De mogelijkheid om met de rolstoel op wintersport te gaan, die heeft u misschien al snel weggewimpeld. Hoe kunt u zich verplaatsen in de sneeuw? En wat is er te doen? Toch zijn er barrièrevrije wintersport vakanties mogelijk, u kunt zelfs deelnemen aan bepaalde wintersporten. Meestal worden de lessen wel in privé vorm gegeven, dit om volledig de individuele mogelijkheden te benutten. Veel verkeersbureaus van de Alpenlanden spelen goed in op de toenemende vraag van gehandicapten op het gebied van de wintersport. Het personeel van de skischool wordt speciaal opgeleid om rolstoelgebruikers te leren skiën. Cursussen voor beginners en gevorderden worden steeds meer aangeboden en met behulp van aangepast skimateriaal kan bijna iedereen leren skiën.

Winterse taferelen

Uit de rolstoel en op de ski’s? U kunt het zich misschien niet voorstellen. Toch zijn velen u voorgegaan. Het vraagt misschien wat extra organisatie, maar de pret is er niet minder om. Skiën is glijden, bochten maken en snelheid en ondanks een handicap kunnen deze aspecten gewoon ervaren worden. Bijvoorbeeld met een monoski zitski, wat het ‘echte’ skiën heel dicht benaderd. Zo zijn er tal van oplossingen om u uit te leven tijdens een heerlijke sportieve wintersportvakantie. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon lekker genieten van het uitzicht boven op de berg als u met de gondel naar boven bent gegaan. Prachtige winterse taferelen, een heldere en strak blauwe lucht met het brandende zonnetje en een apfelstrudel voor uw neus, wat wilt u nog meer?

Winterbanden voor de rolstoel

Aan het eind van de dag lekker warm worden bij de open haard van het hotel, nadat u er met de rolstoel op uit bent geweest. Wat de sneeuw betreft, hier is uw rolstoel gewoon op aan te passen met een tweede set wielen winterbanden. Deze zijn dikker en hebben een groter profiel waardoor u in de sneeuw meer grip heeft. Door het grote profiel zijn lekkere stevige handschoenen wel gewenst, als is het alleen al om uw handen warm te houden.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.