Vervoerstips

Een zorgeloze vakantie begint met een comfortabele reis naar de bestemming. Daarnaast wilt u waarschijnlijk ook mobiel zijn op uw bestemming dus ook een comfortabele vorm van vervoer is op bestemming erg belangrijk. Omdat comfortabel vervoer niet overal in de wereld vanzelfsprekend is hebben we hier de belangrijkste tips voor u verzameld.

Tip 1: Kies voor betrouwbare vervoersbedrijven
Het zoeken van een ander vervoersbedrijf als uw eerste optie tegenvalt, is moeilijker voor iemand met een handicap dan voor iemand zonder handicap. Er zijn namelijk minder vervoersbedrijven die de faciliteiten hebben om u te kunnen vervoeren. Kies daarom als eerste optie direct een betrouwbaar vervoersbedrijf. Kijk of de website een professionele uitstraling heeft en neem eens contact met het bedrijf op om te vragen welke faciliteiten ze hebben om u te kunnen vervoeren. Ga pas met een vervoersbedrijf in zee als u er vertrouwen in heeft. Een voorbeeld van een betrouwbare organisatie is bijvoorbeeld Pallia.

rolstoelchick

Tip 2: Overweeg het openbaar vervoer
Naast vervoersbedrijven als busmaatschappijen is het openbaar vervoer een goed alternatief. Openbaar vervoer is voor iedereen dus uiteraard ook voor minder validen. Overheden van landen zijn zich vaak bewust van de problemen die minder validen ondervinden en willen die problemen dan ook graag wegnemen. In Barcelona is bijvoorbeeld de grote meerderheid van de metrostations toegankelijk voor rolstoelen. Toegankelijkheid voor mindervaliden van het openbaar vervoer is vaak ook goed te controleren op de website van het openbaar vervoersbedrijf. De verschillende bedrijven door op google.nl de zoekwoorden ‘openbaar vervoer’ en de naam van het land te combineren waar u heen wilt.

Tip 3: Doe vooronderzoek
De belangrijkste tip blijft toch om voordat u op vakantie gaat te controleren of het vervoer goed geregeld is. Bel de vervoerder en geef aan welke aanpassingen voor u belangrijk zijn. Dit geeft zekerheid en rust en dat is de sleutel voor een geslaagde vakantie.

Tips voor de perfecte vakantie die geen betrekking hebben op vervoer vindt u op de pagina ‘Zorgeloos op reis‘.